Parkeren Zaventem

Het vinden van een parkeerplekje op een vliegveld is vaak een ramp, zeker als je niet tever wilt lopen van de auto naar de vertrekhallen. Op vliegveld Zaventem is het echter mogelijk om valet parking en diverse andere opties te gebruiken waardoor u niet teveel met de koffers hoeft te sjouwen, en toch niet teveel geld kwijt bent om uw auto te parkeren. Na aankomst Zaventem wilt u met de auto goedkoop uit zijn. Lees onze tips verderop deze pagina over goedkoop parkeren Zaventem.

Parkeren + Hotel

De meest populaire optie is toch vaak deze. U kunt bij Brussel airport namelijk bij Van der Valk een zogenaamde Park, sleep en fly arrangement boeken. De kosten hiervan zijn helemaal niet bijzonder veel meer dan een losse parkeerkaart regelen, en u begint goed uitgerust aan uw reis. U boekt namelijk een overnachting bij Brussels airport van der Valk en mag tot maximaal 2 weken geparkeerd staan in de ondergrondse garage. Aangezien de vanaf prijzen van een vd Valk hotelovernachting rond de 99,- liggen is dit niet onvoordelig, zeker als je kijkt naar wat een week P3 al kost (89,-). Let op een hotelovernachting plus parkeerplek word wel een stukje duurder als u met meer dan 2 personen gaat.

Quick parking Zaventem

Wat ons betreft de beste manier om op Brussel airport een parkeerplekje te vinden is de Quick parking van Zaventem. Deze is niet duur (misschien wel de goedkoopste) en bovenal u kunt uw auto hier zelf parkeren en hoeft geen sleutels achter te laten. Met de Shuttle welke u in 5 minuten op het vliegveld afzet en in de prijs zit hoeft u geen eind te lopen en er is eigenlijk altijd wel plek.

Vliegmaatschappijen

Het aantal vliegmaatschappijen wat vanaf en op Brussel vliegt varieert nogal. Een aantal maatschappijen heeft een vast aantal lijnvluchten per week naar diverse bestemmingen, en vooral tijdens het hoogseizoen nemen het aantal vluchten en daarbij het aantal vliegmaatschappijen toe op vliegveld Brussel Zaventem. Een vertrek Zaventem Airport is het meest toegangelijk in Belgie.

Ophalen en wegbrengen

Als u iemand komt ophalen/wegbrengen dan is dit nog prima mogelijk in de vrije zone. Deze zone word ook wel de drop-off zone genoemd en hier kunt u makkelijk een passagier afzetten. Je mag hier namelijk even stil staan en degene uitzwaaien die met het vliegtuig weg gaat, parkeren is hier uit de boze. Wilt u toch even mee naar binnen dan zult u op P1-P2 of P3 moeten parkeren. Voor 30 min parkeren bent u 2,- kwijt en voor 60 min 4,-. Deze parkeerplaatsen liggen op 5 minuten lopen vanaf de terminals.

Ophalen

Als u iemand komt ophalen dan is het tegenwoordig aan te raden om uw auto op de P1, P2 of P3 te parkeren. Vanaf 1-1-2017 mag u namelijk niet meer de parkings oprijden en gratis verlaten. U bent verplicht om dan een parking ticket te kopen. Dit heeft allemaal te maken met de verscherping van de veiligheidsregels en de nieuwe indeling van de parkeergelegenheden rondom het vliegveld.